Ознака: Стратегиjа

Успесите на македонскиот филм не се плод на стратегиjа

Интервjу: Роберт Насков „Филмаџиите не се имуни на појавите во државата. Владее страв дека со искажување на своето мислење ќе си ја загрозат можноста да...

Стратегиjа на полжавот

Во градината се множат полжави. По секој дожд приквечер изникнува од своите скривалишта и се шири низ дворот племе мекотели што со своите две...