Ознака: Стоунхенџ

Стоунхенџ ја откри тајната за отпорноста на временските влијанија

Стоунхенџ, познатата мегалитска структура, беше предмет на истражување на научници, кои велат дека ја откриле тајната на неговата отпорност на временските влијанија. Ова е...

Илјадници го дочекаа изгрејсонцето на Стоунхенџ на првиот ден од летото

За жителите на северната земјина полутопка летото започнува денеска. Колкаво значење има ова годишно време за некои, покажа собирот во Велика Британија, поточно на...

Дел што недостигаше од Стоунхенџ вратен по 60 години

Еден од отстранетите делови од познатиот споменик Стоунхенџ во Велика Британија, беше вратен на свое место по 60 години, пренесува Би-би-си. Јадро долго еден...

Неолитската мајка 4.000 години постара од Стоунхенџ

#РаскажиНиЗаМакедонија Мал Сурун, Прилепско Скулптура на мајка лежи над селото Дупјачани, Прилепско, симбол за некогашната неолитска цивилизација, чии корени се лоцирани токму овде, на археолошкото наоѓалиште...