Ознака: стихозбирка

„Македонски погледи“ е поетско патување на двајца дипломати и пријатели

Промовирана стихозбирка на Ернесто Ередеро дел Кампо и Марио де Роза Во киното „Фросина“ во Младинскиот културен центар ‒ Скопје беше промовирана четиријазичната стихозбирка „Македонски...

Промоција на „Огнен пој“ од Перица Сарџоски

Промоција на стихозбирката „Огнен пој“ од Перица Сарџоски ќе се одржи денеска, од 19 часот, во градската библиотека „Браќа Миладиновци“. Промоторка е Елена Пренџова, а...

Бидете дел од стихозбирката „Жуборења од Радика 2022“

„Рекански порои“ ги поттикнува децата и младите на творештво Здружението за афирмација и развој на реканскиот крај „Рекански порои“ објавува конкурс за избор на детски...

Промоција на „Сонцестој“ од Катерина Гогова

Промоција на стихозбирката „Сонцестој“ од Катерина Гогова е закажана за 26 април, вторник, во 19 часот, во МКЦ. Стихозбирката е во издание на „МИ-АН“,...

Промоцијата на седмата стихозбирка на Лидија Димковска

Промоцијата на новата стихозбирка „Гранична состојба“ од Лидија Димковска, во издание на „Или-или“, ќе се одржи вечерва во „Буква“. За книгата ќе зборуваат промоторките...

Промоција на стихозбирката „На погрешната страна“

Промоција на стихозбирката „На погрешната страна“ на Пајо Авировиќ ќе се одржи вечерва, во 19 часот, во Музејот на македонската борба. Промотори на книгата...

Промоција на стихозбирката „Раѓање на денот“

Вечерва, со почеток во 19 часот, во домот на културата „Кочо Рацин“ (Нов салон), ќе се одржи промоција на новата поетска збирка на Оливера...

Стихозбирката ,,Лавиринт“ од Ристо Лазаров на српски јазик

Реномираниот издавач ,,Агора“ од Нови Сад ја објави стихозбирката ,,Лавиринт“ од македонскиот поет Ристо Лазаров на српски јазик. Оваа книга, која во Скопје излезе...

Промовирана стихозбирката „Мојот чекор“ од Мира Илијоска

Вечерва во преполната сала од Центарот за култура во Кичево, беше промовирана стихозбирката на Д-р Мира Илијоска „Мојот чекор“, каде во 107 песни се...

Промоција на стихозбирката „Допирот на времето“ од Моника Стојанова

Стихозбирката „Допирот на времето“ од Моника Стојанова ќе биде промовирана вечер од 20 часот во Домот на културата „Кочо Рацин“. Тоа е прва поетска книга...