Ознака: станови

Зголемени цените на становите во Скопје

Становите во Скопје во вториот квартал од годинава поскапеле за 11,5 проценти на годишно ниво, а поскапување од 8,2 проценти се бележи и во...

Цената на становите во Скопје со раст од 4,7 отсто во...

Цените на становите во Скопје во првиот квартал годинава поскапеле за 4,7 отсто на годишнo ниво, а бележат пад од 0,8 проценти во однос...

Истражување: Во следната деценија се очекува значителен раст на цените на...

Во следните 10 години цените на недвижниот имот значително ќе се зголемат во сите делови на светот, објави денеска Институтот за економски истражувања ИФО...

Цените на становите во Скопје продолжуваат да растат, забележан пад на...

Цените на становите во Скопје во првиот квартал годинава бележат раст од  18,8 проценти на годишно ниво, а од 1,3 отсто на квартално ниво,...

Србија изгуби половина милион луѓе, а доби 400.000 станови, кои најчесто...

Во претходните 11 години, Белград официјално доби повеќе од 26.000 жители и повеќе од 136.000 станови. На ниво на цела држава Србија во тој...

Цените на становите вртоглаво растат, ги реновираат старите за да ги...

Најчудно е што цената на старите станови ја достигнува цената на новите. За да реновираш квадрат од стар стан, потребно е околу 250 до...

Становите поскапени за 21 отсто

Цените на недвижностите во третиот квартал годинава во државава се зголемиле за 21,2 отсто, во однос на истиот квартал од минатата година. Во периодот...

Кириите и цените на становите во Белград енормно пораснаа по доаѓањето...

Србија Подготвил: Mарјан Велевски Од почетокот на конфликтот во Украина, забележливо е доаѓањето на голем број Руси во Србија, пред сѐ во Белград, а откако Владимир...

Припадници на МО и Армијата добија сопственост на станови од фондот...

Четириесетина семејства на припадници на Армијата и Министерството за одбрана (МО) кои се корисници на станови што потекнуваат од станбениот фонд на поранешната ЈНА...

Сѐ повеќе станови, сѐ помалку луѓе

Дали сѐ уште кај нас важи една теорија во економијата што вели ако станбената изградба се движи напред, тогаш и целата економија оди напред?...