Ознака: стабилен

ЕУ оцени дека одговорот на монетарната политика е соодветен и банкарскиот...

Инфлациските притисоци во македонската економија, главно се движени од цените на примарните производи при високо учество на храната и енергијата во потрошувачката кошничка. Во...

Бајден уверува дека банкарскиот систем е стабилен

Американскиот претседател Џо Бајден изјави дека банкарскиот систем на неговата земја е стабилен и дека не гледа финансиски институции кои се во опасност од...

Банкарскиот сектор е стабилен, пропаѓањето на СВБ нема директни ефекти, информираат...

Пропаѓањето на американската Банка на Силиконската долина (СВБ) нема никакви директни последици за нашиот банкарски систем, имајќи ја предвид малата изложеност кон нерезидентите, но...

Бесими: Денарот е стабилен, така и ќе остане

Во однос на инфлацијата, тој рече дека во наредниот период и во наредната година таа е во рамките на предвидувањата и е повисока од...

Денарот останува стабилен и во иднина

Девизните резерви, кои се клучниот фактор од кој зависи стабилноста на денарот во однос на еврото, се одржуваат на историски највисокото ниво од 3,6...

Бесими: Ситуацијата е сериозна, но финансискиот систем е стабилен

Министерот за финансии Фатмир Бесими се сретна со претставниците на Македонската банкарска асоцијација (МБА) при што се дискутираше за реализацијата на четвртиот пакет мерки,...

НБРМ: Денарот е и ќе остане стабилен

Девизниот курс на денарот е стабилен и нема промени во неговото ниво, велат од НБРМ. - Во повеќе наврати истакнавме дека располагаме со низа инструменти...

Западот бара стабилен преговарач од Приштина

На Европската Унија ѝ е потребна стабилна косовска влада, која ќе може да ги исполни обврските што ги презема од Бриселскиот договор за регулирање...