Ознака: солидарност

Бесими: Концептот на данокот на солидарност се заснова на тројството заедништво,...

Генералното Собрание на Обединетите Нации, на 22 декември 2005 година, со Резолуцијата 60/209 ја дефинира солидарноста како една од основните и универзални вредности што...

Лукаревска: Со данокот на солидарност ќе бидат опфатени 200 компании и...

Околу 200 компании би требало да бидат опфатени со данокот на солидарност, соопшти директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска, а проценките се...

Природната катастрофа испраќа силен повик за човечка солидарност

Силните земјотреси што минатиот понеделник се случија во јужна Турција предизвикаа големи жртви во Турција и Сирија. Соочено со сериозни природни катастрофи, човечкото општество...

Манифестирање македонска национална солидарност и унисоност

Доколку се земат предвид постојаните негирања на македонскиот идентитет и јазик од страна на Софија, како и обидите за создавање вештачко бугарско малцинство во...

Гутереш: Сите да придонесеме за закрепнување во 2022 година

Во својата новогодишна порака, генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш, повика 2022 година да биде година на закрепнување за луѓето, планетата и просперитетот. „Да направиме...

Кратко објаснување на феноменот на лажната солидарност и квазипризнавањето на македонскиот...

Кажано е, реториката на колонијализмот остава впечаток на добродетелство. Со писмото од 17.9.2021 година, Бугарскиот ПЕН со добронамерна реторика исполнета со желба за соработка со...

Светскиот ден на џудото годинава под мотото „Солидарност“

Со поимот „Солидарност“, важно е да се поврзат алтруизмот, великодушноста и милосрдието. Сами не можеме многу, но заедно станува возможно. Во тешки времиња како...

Светот да покаже вакцинациска солидарност за спас од ковид-19

Со оглед на тоа што богатите земји веќе го вакцинираат своето население, а земјите со ниски примања допрва треба да добијат дури и платени...

ЛОИ ќе испратат нова порака за заедништво, но сега и за...

Премногу е рано да се шпекулира за Игри без гледачи, но, повторно, олимпискиот дух би бил во најдобро издание со полни стадиони. Остануваме посветени...

Платена поддршка или гест на солидарност и соработка

Според домашните политички аналитичари, доколку ваквите изјави доаѓаат од активни политичари и носители на активни функции, а не од пензионирани политичари, се и своевиден...