Бесими: Концептот на данокот на солидарност се заснова на тројството заедништво, општествена одговорност и...

Генералното Собрание на Обединетите Нации, на 22 декември 2005 година, со Резолуцијата 60/209 ја дефинира солидарноста како една од основните и универзални вредности што...

Еуромакс објави дека е повлечено одобрувањето за спојување на концесиите

Euromax Resources Ltd, Ванкувер, Јули 28, 2023 година -  објави дека Владата на Република  Македонија  донесе одлука со која го повлече претходно одобреното спојување...

Стартуваше фестивалот „Илинденски денови“

Со традиционалното дефиле „Со песни и игри низ битолските улици”, кое години наназад ја привлекува битолската публика да ги следи учесниците по Широк сокак, како...

„Дваесет отсто Албанци“ им е трн во око на помалите албански партии

Претседател на Алтернатива Африм Гаши на денешната седница на Комисијата за уставни прашања изјави дека начинот на кој е изготвен предлогот за уставни измени...

За четири дена, три бури во Србија, кога времето ќе се смири?

Деновиве силните ветрови, ударите на гром и град покажаа дека ние на Балканот мора да се прилагодиме на временските услови и да ги следиме...

Нова серија „Идол“

Новата серија на „Ејч-би-о“, „Идол“, од денеска е достапна на стриминг-платформата „Ејч-би-о“ и првата епизода веќе е дел од понудата, додека новите продолженија ќе...

Петте Пехчевски Водопади станаа туристичка атракција

Дали сте знаеле Пехчевските Водопади се наоѓаат на десетина километри југоисточно од Пехчево, во горниот изворишен дел на реката Брегалница. Реката овде е длабоко всечена...

„Денови на Крали Марко“ во Прилеп

Вечерва и утре во Прилеп ќе се одржи традиционалната манифестација „Денови на Крали Марко“, што ја реализира општина Прилеп. Манифестацијата започнува вечерва од 19 часот...

УЈП и УНДП ја продолжуваат соработката за креирање поефикасен даночен систем во државата

Зајакнувањето и развојот на институционалните и организациски капацитети за борба против даночното затајување и даночните измами, како и имплементирањето на целите за одржлив развој...

Имињата на бугарските клубови се за провокација, а не за подобрување на односите, смета...

Секое влошување на билатералните односи меѓу Софија и Скопје не само што го оневозможува вклучувањето на Бугарите во уставот, туку е во интерес на...