Ознака: Снежана Стојчевска

Снежана Стојчевска: Имаме флоскули, но ни треба стратегија за негување на...

Како да се популаризира и актуализира стандардниот македонски јазик? Како да навлезе во секоја пора од општеството? „Нова Македонија“ со повеќе написи ќе ги...

Промоција на книгата „Празно место“ од Снежана Стојчевска

Промоција на книгата „Празно место“ од Снежана Стојчевска ќе се одржи утре (25 ноември) во Културно-информативниот центар со почеток во 19 часот. Книгата ќе ја...

Поетско читање „Смени го невремето“

Поетско читање, наречено „Смени го невремето“, ќе се одржи в сабота (26 март) во кафулето „Буква“ со почеток во 20:30 часот. Снежана Стојчевска, Долорес Атанасова...

Снежана Стојчевска: Големи се оние што создаваат општествени добра и остануваат...

Снежана Стојчевска е македонска поетеса, која во 2012 година ја објавува првата поетска книга „Шеќер по подот“ во издание на „Или или“. „Под нулата“...

Промоција на „Ќе се завијам во песни“ од Снежана Стојчевска

Промоција на книгата „Ќе се завијам во песни“ од Снежана Стојчевска ќе се одржи утре (вторник) во Салон 19.19 со почеток во 19:19 часот....