Ознака: СМС

Зошто толку ја презираме точката при пишувањето СМС?

ПРОБЛЕМ СО ИНТЕРПУНКЦИЈАТА Текстуалните пораки лесно може да се протолкуваат погрешно. Честопати не предизвикуваат погрешно толкување зборовите во пораката, туку интерпункцијата, поточно точката на крајот...

Граѓаните да не одговараат на СМС-пораки во кои се вели дека...

Владата апелира до граѓаните да внимаваат доколку добијат СМС или други пораки во кои се посочува Владата како испраќач и се бара надомест. - Во...

Борбата за пациенти се води со анонимни СМС

Повеќе од две илјади пациенти во Хрватска добиле анонимна СМС со која се предупредуваат да не одат на вградување вештачко колено во јавните болници,...

СМС пораки за настаните од „27 април“ презентирани во Кривичен

Со презентација на дополнителни докази од вештачењето на мобилните телефони на обвинетите Љубен Арнаудов, Јохан Тарчуловски, во Кривичниот суд почна рочиштето за настаните од...

Во Кривичен се читаат СМС пораки за „Титаник“

Со читање на СМС пораки, од комуникацијата меѓу обвинетите, како доказен материјал на СЈО, во Кривичниот суд почна рочиштето за предметот “Титаник”. Судијата Осман Шабани...

Земјите членки на ЕУ со ограничена цена на повици и СМС...

Во Европската унија е постигнат договор за ограничување на максималните трошоци за телефонски повици и СМС пораки меѓу земјите-членки. Европската комисија и националните влади се...