Ознака: ски-центри

Домашните ски-центри преполни со гости

Инволвираните во туристичката дејност велат дека на ски-центрите им се потребни дополнителни содржини што ќе привлекуваат туристи во текот на целата година, не само...

Најфотогеничен е Матерхорн, Маврово меѓу најевтините ски-центри

Според германскиот портал „Травелсиркс“ Германскиот туристички портал „Травелсиркс“ секоја година анализира 120 скијачки центри во Европа, а резултатите за 2021 година покажуваат дека седум од...

Швајцарија ги затвора продавниците, ски – центрите остануваат отворени

Швајцарија во понеделник ќе ги затвори сите продавници, освен оние кои се неопходни, објави денеска владата, која се двоуми да примени построги мерки со...

Македонските ски-центри не можат да им конкурираат на тие во соседството

Сето она што го нуди соседството за зимската сезона, како и пониските цени од кај нас, е причина што странските и македонските туристи за...