Ознака: Серава

Почна изградбата на речно корито и трим патека на Серава во...

Градоначалникот на Општина Бутел, Дарко Костовски, го означи почетокот на изградбата на речно корито и трим патека на реката Серава, што претставува остварување на...

Шилегов: Зелениот коридор ќе ја чува автентичноста на природните вредности на...

Градоначалникот Петре Шилегов денеска присуствуваше на јавната презентација на Основниот проект за воспоставување зелен коридор по течението на реката Серава, која се одржа во...

Левиот брег на реката Серава во Бутел ќе се разубави со...

Идната година ќе се гради пешачка патека во општината Бутел, покрај брегот на реката Серава, и тоа во делот од скопската населба Скопје Север...