Ознака: самостојна изложба

Самостојна изложба на Тања Балаќ во Музејот на Македонија

Самостојната изложба на уметницата Тања Балаќ со наслов „Раселени“ ќе биде отворена на 5 септември, во 20 часот, во Музејот на Македонија. Изложбата, која...

По Скопје, „Раселените“ на Балаќ патуваат во Стразбур

По затворањето на поставката во Музејот на Македонија, „Раселени“ ќе патува во Стразбур, каде што ќе биде изложена во „Арт клуб Амикале“ на Советот...

Самостојна изложба на Димитрие Дурацовски во „Чифте-амам“

Самостојна изложба со наслов „Ветар параклет“ на Димитрие Дурацовски ќе биде отворена на 1 септември во „Чифте-амам“. Куратор на изложбата е Горанчо Ѓоргиевски, кустос...

Делата на Панде Петровски пред скопската публика

Самостојна изложба на битолскиот уметник Панде Петровски ќе биде поставена во Културно-информативниот центар во Скопје од вечерва до 25 јули. Петровски во 2021 година...

Самостојна изложба на Ана Трајковска во Струга

Изложбата насловена „Тоа е што е“ на Ана Трајковска ќе биде поставена во Струга, во локалот „На Струга дуќан“, вечерва, во 18 часот. Aна Трајковска...

Самостојна изложба „Стогови на времето“ на Филип Велковски

Изложбата „Стогови на времето“ на македонскиот уметник Филип Велковски, кој престојува во Глазгов, ќе биде отворена вечерва, во 19 часот, во галеријата „Пионери“ и...

Самостојна изложба на Дафина Шекутковска

Во изложбениот простор на „НЛБ галерија“ со свои дела на темата „Бифуркации“ се претставува уметницата Дафина Шекутковска. Како професорка по физика и по математика,...

Стефан Шашков со самостојна изложба „Внатрешната градина“

Вечерва, во 20 часот, во просториите на „Јавна соба“ во Скопје, ќе биде отворена изложба на фотографии насловена „Внатрешната градина“ на визуелниот уметник Стефан...

Meet water – прва самостојна изложба на Ивана Мојсовска

Во Галеријата на МКЦ утре со почеток од 20 часот ќе биде отворена првата самостојна изложба на Ивана Мојсовска насловена Meet water. Истражувајќи ги природните...

Прва самостојна изложба на Бојан Велески во Кичево

Бојан Велески, студент на Филозовскиот факултетот на отсекот историја на уметноста и фотограф, со повеќе награди и признанија на разни манифестации на кои учествувал,...