Ознака: Салаетин Билал

Последен поздрав до доајенот на театарското и на филмското глумиште, Салаетин...

Вечерва во 20 часот, Кинотеката на Македонија ќе испрати последен поздрав до доајенот на театарското и на филмското глумиште, Салаетин Билал, со проекција на...

Почина актерот Салаетин Билал

По долго боледување, на 76-годишна возраст, почина актерот Салаетин Билал, доајенот на НУ Турски театар. Од 1964 година Билал работи во Турската драма при Театарот...