Ознака: сака

Македонија (не) знае што сака од Бугарија

Во Скопје дојде новиот премиер на Бугарија, Петков, и добро е што дојде. Посетата воопшто не беше случајна. Односите меѓу двете земји се на...

Кој се кара, тој се сака

Политичкиот речник што се користеше за време на кампањата одеше дотаму што се демонизираше политичкиот соперник и се вадеа сите валкани алишта, сè во...

Додик покрај државното, го сака и етничкото знаме

Уставниот суд на Босна и Херцеговина на дводневна седница во Сараево ќе го разгледува барањето на членот на Претседателството на БиХ Милорад Додик за...

Детето од најмала возраст треба да ја засака книгата!

На часот кога се обработува лектирата наставникот треба да биде одлично подготвен, да ја познава целосно содржината, да поставува различни видови прашања, од едноставни, до...