Ознака: РЕК „Битола“

Блок 1 на РЕК „Битола“ во краткотраен прекин, производството се надоместува

Од електроенергетскиот систем ноќеска околу полноќ  е исклучен Блок 1 на РЕК „Битола“. Се работи за планско исклучување заради санација на кондензаторот и на...

Трансформаторот за РЕК „Битола“ од 240 тони со специјален транспорт тргна...

Новиот трансформатор за Блок 3 во РЕК „Битола“ кој се изработуваше во фабрика во Турција, вчера изутрина тргна со специјален камионски транспорт кон Битола....

ЕСМ основа претпријатие за топлификација на Битола

АД ЕСМ основа претпријатие за производство, дистрибуција и снабдување на Битола со топлинска енергија „ЕСМ Топлификација Битола Дооел од Новаци”. За директор на претпријатието...

Трансформаторот за третиот блок на „РЕК“ Битола е изработен, се чека...

Трансформаторот за третиот блок на РЕК „Битола“ кој се изработува во фабрика во близина на Анкара во Турција е готов, технички е испитан и...

ЕСМ произведува струја со два блока од РЕК „Битола“ и еден...

АД ЕСМ соопшти дека во моментот произведува електрична енергија преку двата блока во РЕК „Битола“, едниот блок во РЕК „Осломеј“ и хидроелектраните кои се...

Енергетската криза го забрзува ремонтот на блок 1 на РЕК „Битола“

ЕСМ соопшти дека денеска започна ремонтот на блок 1 на РЕК „Битола“, и во следните триесетина дена на постројката ќе бидат извршени неопходните зафати...

ТЕ „Битола 1“ ќе биде плански исклученa од мрежата

Од денес попладне, па во наредните два дена термолектраната „Битола 1“ на РЕК „Битола“ ќе биде плански исклучена од електроенерегетскиот систем. Краткотрајниот прекин во...

Бектеши: Рударите се нашите денешни херои

Рударите се наш бесценет човечки ресурс. Од друга страна рударството е основна гранка за индустриски развој на државата, а следејќи ги актуелните случувања во...

Ковачевски: РЕК „Битола“ ќе функционира со трите блока во грејната сезона

Во планот за производство на АД ЕСМ се предвидува од ноември да профункционираат трите блока во РЕК Битола. Годинава ќе направиме обид да не...

Се поставуваат цевките за топловодот од РЕК „Битола“

Започна поставувањето на цевките за топловодот од РЕК „Битола“. Со засилен интензитет се подготвува трасата низ која ќе поминува топловодот кој ќе обезбеди топлинска...