Ознака: Рамне

Село Рамне го одбележа патронот на црквата „Света Петка“

Село Рамне со традиционалниот собир во дворот на црквата го одбележа патрониот празник на црковниот храм „Света Петка“. Во текот на вечерта жителите од...

Во Поречијата активни пожарите кај селата Рамне и Ботушје

Ниту Поречијата не беше поштедена од огнената стихија, која е присутна во речиси целата земја и, во овој момент во овој регион пребогат со...