Ознака: процедури

Во трка со процедурите, засега губитници се само – граѓаните

Деновиве додека битолската и македонската јавност ги очекуваат резултатите од обдукцијата за смртта на малата шестгодишна Јана и за новороденчето што почина неколку часа...

Втора водечка причина за смртност кај децата од пет до девет...

Базените не само што се најчестата локација каде што се пронајдени тела на мртви деца до петгодишна возраст туку дури 69 проценти од времето...

Законодавноправните процедури во заложништво

Разврската на уште една собраниска блокада, по повторното парламентарно „заложништво на процедурите“, остава длабоки лузни во портфолиото на (изнудени) законски решенија, често „дискутабилни и...

Ранливите категории приоритет, политичарите ќе причекаат

За разлика од практиката во другите земји каде што меѓу првата група имунизирани беа политичарите, во Македонија сепак нема да има таков момент на...

Кој ја мати водата на Охридско Езеро?

Доделувањето концесија за Охридско Езеро со индиции за тешки прекршувања на законите и процедурите Екипа на „Нова Македонија“ Транспарентноста, на која како принцип инсистира Владата, очигледно...

Коцијанчич: ЕУ ги следи националните процедури поврзани со Договорот од...

ЕУ го поддржува Договорот од Преспа и внимателно ги следи националните процедури кои треба да се спроведат за негова имплементација, изјави денеска портпаролката на...