Ознака: проблем

Бездомништвото станува сериозен социјален проблем за Германија

„Бездомништвото е сериозен социјален проблем“, изјави за „Дојче веле“ Верена Розенке, извршна директорка на Федералната работна група за помош на бездомниците (БАГ В) и...

Како за секое решение ние може да создадеме ефикасен проблем!?

Познавачите на состојбите со кои дискутиравме за можноста преку посебни независни тела/специјализирани институции да се води најефикасна борба со корупцијата и криминалот се категорични...

Враќање на „живот со родителите“

На лицата што изнајмуваат станови во главниот град на Грција им се потребни повеќе месеци додека најдат поволен стан за изнајмување. Вообичаено висината на...

Италијанската премиерка во зафат за брзо и енергично решавање на проблемот...

Италија Подготвил: Mарјан Велевски Џорџа Мелони во понеделникот објави дека ја свикала министерската комисија за национална безбедност, со цел нејзината влада поуспешно да се справи со...

Централните банки треба да престанат да ја туркаат економијата во рецесија

Глобалната рецесија изгледа неизбежна доколку каматните стапки продолжат да растат. Веќе имаше одредени сигнали во овој поглед – од кризата со златото, колапсот на...

Проблемот со Слупчане е надминат, кој не плаќал за струја ќе...

Проблемот со Слупчане е надминат. Екипи на ЕВН ќе направат увид, кој не ги плаќал сметките ќе мора да ги плати, бидејќи никој не...

Хјустон, Европа има проблем

Економско-енергетските предизвици за ЕУ, кои генерираат социјална загрозеност на населението, поради падот на стопанството, сериозно се закануваат да прераснат во закана за сигурноста на...

Неразбирливоста на Брисел не е само новинарски туку и политички проблем

Анализата на 45.000 соопштенија за печат од Европската комисија покажува дека тие се покомплицирани од оние на владите на земјите-членки Научно е докажано дека никој...

Неверојатна леснотија на замајувањето

Кога веќе лдпејовците решиле да нѐ описменат, нека почнат за почеток од стручњаците во МНР, нека се обидат таму да одржат еден брз курс....

Еден проблем надминат, другите – на чекање

За почеток, сите се согласуваат дека е постигнат многу важен компромис меѓу Косово и Србија, а кој беше менаџиран од Европската Унија, со помош...