Ознака: прегласување

Коалицијата Европски фронт доставила приговор до ДИК за прегласувањето во Желино

Коалицијата Европски фронт доставила приговор до Државната изборна комисија (ДИК) за прегласувањето на Изборното место 2101 во село Ларце во Општина Желино, потврдуваат за...

Во ИЕ 6 ДУИ изгуби, а „Вреди“ доби еден мандат, констатира...

Државната изборна комисија (ДИК) вечерва ги сумира вкупните резултати од гласањето на парламентарните избори, вклучувајќи го и денешното прегласување. Како што информира претседателот на ДИК,...

ДИК го објави првичните резултати од прегласувањето на парламентарните избори

Државната изборна комисија (ДИК) на својата веб страна ги објави првичните резултати од денешното прегласување на парламентарните избори и информира дека сите избирачки места...

ДИК регистрира поголема излезеноста во прегласувањето во споредба со 8 мај

Од вкупно запишани 4.514 гласачи на седумте избирачките места на кои се прегласува за Парламентарните избори, до 18.30 чaсот гласале 2.487, односно 55,1 отсто...

До 17 часот излезеноста e 45,88 отсто, соопштија од ДИК

До 17 чaсот, од вкупно запишани 4.514 гласачи на седумте избирачките места каде се врши прегласување за парламентарните избори, гласале 2071 гласач, односно 45,88...

ДИК: Излезноста до 15 часот е 34,87 проценти

Излезноста на седумте избирачки места каде денеска се прегласува за парламентарните избори до 15 часот е 34,87 проценти, соопшти Државната изборна комисија. Од вкупно запишаните...

ДИК: Излезноста до 13 часот е 25,48 проценти, поголема во однос...

Излезноста на седумте избирачки места каде денеска се прегласува за парламентарните избори до 13 часот е 25,48 проценти, соопшти Државната изборна комисија. Од вкупно запишаните...

Прегласување во седум избирачки места за Парламентарните избори 2024

Во седум избирачки места во изборните единици 5 и 6 денеска ќе се прегласува за Парламентарните избори 2024. Прегласување во петата изборна единица ќе...

ДИК: Прегласувањето на болните, немоќните лица и во затворите се одвиваше...

Државната изборна комисија (ДИК) за денешното прегласување на болните и немоќни лица, лицата кои издржуваат казна затвор и лицата сместени во центрите за вонсемејна...

Гласаат болните, изнемоштените и затворениците пред утрешното прегласување за парламентарните избори...

Во седум избирачки места во изборните единици 5 и 6 денеска гласаат болни и изнемоштени лица, како и затвореници пред утрешното прегласување за парламентарните...