Ознака: постои

За мене не постои зборот невозможно!

Аниса Ејуп Беќировиќ-Трпчевска ја издаде втората книга „Не ме викај аутист - моето име е Адам“ Денешниот 8 Март е ден на мајките, на жените борци,...

Постои ли добра рецесија?

Економските податоци навестуваат тешка рецесија, додека некои економисти се оптимисти и прогнозираат брзо заздравување. Како е можно да се биде оптимист со толку лоши...

Староста ќе биде среќна кога за неа ќе постои сигурно...

Возрасните лица, постарите, пензионерите, според расположливите статистики, се најризичната група во ова време на пандемија на коронавирусот. Организираните општества им обрнуваат посебно внимание не...

Во средината на Тихи Океан постои пустина

Јужнопацифичкиот вител е една од петте големи океански струи на нашата планета и се наоѓа, како што сугерира и името, во јужниот дел од...