Ознака: порти

„Порти“

Во битот на човекот е да создава, да гради, а не да урива. За уривање се специјализирани војните. Тие се тие што поради политички,...

„Ѓаволот“ повторно чука на македонските порти

Се прашувам: до кога мислат да нѐ заплашуваат и да манипулираат со стравот? Овој пат одат радикално: нѐ плашат со распад на државата. Дотаму...

Порти

Портите како симболи во текот на вековите, во историјата на народите, означувале белези на некоја меморија. Така, има многу такви зданија, меѓу кои се...

Македонските компании пред портите на Турција како економски фактор во подем

Очекуваниот поголем економски раст на некои земји, пред сѐ на Турција како најблиска, е предизвик за македонските компании што целат кон извоз и кон...

Трасата со хероин пред портите на Македонија

До неодамна зависниците од хероин беа реткост во Африка. Во 80-тите и 90-тите години од минатиот век корисници можеа да се најдат само на...

Охрабрувачки почеток што отвора порти за автокефалност?

Досега Грчката црква ја игнорираше МПЦ-ОА, солидаризирајќи се со Српската православна црква, но имаше и ригиден став околу придавката „македонска“ во името на МПЦ....