Ознака: политичар

Херој на нашето време (политичар, хохштаплер, идиот)

На крајот од веќе одминатото лето, драг читателу, им се навратив по многу години повторно на некои омилени книги. Меѓу нив и на „Херој...

Политичарот кој се противеше на вакцинирање, заболе од сипаници

Италијанскиот политичар Масимилиано Федрига, член на „Северна лига“, партијата која се противи на задолжителната имунизација, доби сипаници поради што мораше да мине четири дена...

Амди Бајрам – лик на политичар на деценијата

Не знам кого го изненади изјавата на Амди Бајрам дека ќе се кандидира за претседател на државата. Некој може да се потсмева, но тој...

Не сум песимист за иднината на Европа

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ СО ИТАЛИЈАНСКИОТ ПОЛИТИЧАР РОМАНО ПРОДИ Република Македонија треба повторно да биде ставена во првиот ред за пристапување во Европската Унија, бидејќи процесот е...

Заев (не) ја продаде Македонија

Настани, симболи, алузии Неоспорно е дека претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, за дел од македонската јавност е јунак над јунаците, единствен во...