Ознака: поделени

Изданијата на „Струшките вечери на поезијата“ поделени на повеќе јавни...

„Струшките вечери на поезијата“ започнаа со дистрибуција на своите изданија до јавните установи. Во изминатиот период беше спроведена постапка што резултира со владина одлука...

Европските гласачи се поделени во два табора

Граѓаните што сметаат дека имиграцијата е прашање што најмногу влијае на нивната иднина „се наклонети да гласаат за екстремно десничарски или антиевропски партии“, како...

Земјоделците поделени за цената на тутунот

Кога се зборува за историски највисоката цена на тутунот треба да се спомене и производствената цена на килограм тутун, која, исто така, е историски...

Западните земји поделени за забраната за „Хуавеи“

Земјите што ги забранија производите од кинескиот телекомуникациски гигант „Хуавеи“ сочинуваат повеќе од една третина од светскиот БДП. До крајот на 2019 година, Австралија,...

Поделени реакции за планот на Трамп за Блискиот Исток

Обединетите нации соопштија дека остануваат посветени на решението за две држави, засновано врз границите што постоеја пред војната во 1967 година, кога Израел ги...

Косовските Срби поделени, но повикуваат на единство

Поделеноста меѓу политичарите на српското малцинство на Косово се манифестираше и преку користењето на ликот и делото на еден од најистакнатите политички лидери на...