Ознака: површини

Крлежи демнат од зелените површини

Скопје е град што има зеленила, тревни површини, но изобилува и со излетнички места и локации за рекреација на граѓаните. Но, внимавајте! Сезоната на...

Узурпирањето јавни површини – прв од низата прекршоци со дрвата за...

Голем дел граѓани што користат печки на дрва веќе почнаа со набавката, а со тоа почнаа и традиционалните проблеми за нивните соседи. Во секоја...

Зелени површини

До старата мелница позната со името „Млин Куманово“ сега се наоѓа училиштето „Коце Металец“, спроти бензинска пумпа и автопатот што води кон населбата Ченто,...

„Градски паркинг“ санкционира 145 непрописно паркирани возила на јавни површини

Во текот на изминатата недела (27.1.-2.2.2022 година) со специјалните возила „пајак“ се отстранети вкупно 145 возила од јавните површини. Непрописно паркираните возила се отстранети по...

Пожарите стивнаа, на ред е планска санација на погодените површини

Јагленосаните дрвја уште со првите дождови ќе почнат да скапуваат и да паѓаат, поради што постои сериозна опасност од појава на болести, кои може...

Коњи ги запоседнуваат јавните површини

За случаите со коњи што слободно шетаат по паркови и јавни површини, јавното претпријатие „Комунална хигиена“ набави приколка за превоз на крупен добиток. Оваа...

Во Чаир рачно се метат јавните површини

Во Општина Чаир повторно рачно се метат и се чистат улиците, паркиралиштата и другите јавни површини од насобраното ѓубре. Комуналните работници изминативе денови метеа...

На некои површини коронавирусот се задржува и до 28 дена

Бидејќи ширењето на коронавирусот продолжува масовно, луѓето развиваат стравови од разни површини. Сега, насекаде низ светот, сите се обидуваме да отвораме врати со лактите,...

Машински се чистат јавните површини во Карпош

Општината Карпош започна со машинско темелно чистење на јавните површини, а целта е заштита на животната средина. Чистењето со новите машини започна од трговскиот...

Зелениот катастар ќе биде лична карта на зелените површини

Во Скопје не може да се дефинира колку зеленило има по жител, од причина што нема податок колку жители официјално живеат во него. Со...