Во текот на изминатата недела (27.1.-2.2.2022 година) со специјалните возила „пајак“ се отстранети вкупно 145 возила од јавните површини. Непрописно
паркираните возила се отстранети по налог на сообраќајната полиција, по основа на сторени прекршоци за паркирање на коловоз, велосипедска патека, пешачки премин, тротоар, зелена површина, спротивно на сообраќајните знаци, како и по повик од трето лице.
Јавното претпријатие „Градски паркинг“ апелира до граѓаните да ги чуваат зеленилото и другите јавни површини, а своите возила да ги паркираат исклучиво на означените паркиралишта. Апелираме сите корисници на услугите за паркирање навреме да го регулираат плаќањето за паркинг-услугата. Плаќањето за паркинг-услугата може да се изврши преку СМС или со греб-картичка.