Ознака: Пеце Атанасовски

Во Прилеп започнува јубилејниот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце...

Вечерва од 19 часот на камената бина во Прилеп започнува 50. јубилеен фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“. Пред почетокот на фестивалот кој...

Започна 47 -от фестивал „Пеце Атанасовски“

Синоќа во центарот на Прилеп се разлеа звукот на гајдата, тапанот..., се слушна изворната песна. Започна 47 издание на фестивалот на народни инструменти и...

„Војдан Чернодрински“ во септември, „Пеце Атанасовски“ на крајот на август

Годинава е воспоставена соработка со европската мрежа за современа драма „Еуродрама“ и треба да се доделат наградите за избрани драми. „Еуродрама“ е европска мрежа...

Ансамблот „Китка“ од Истибање најуспешен на фестивалот „Пеце Атанасовски“

Фолклорниот ансамбл „Китка“ од Истибање е добитник на Гран при нагрдата за најдобар целосен настап на годинашниов 44.фестивал на народни инструменти и песни „Пеце...