Ознака: парфем

Тајно место за нанесување парфем

Нега и убавина Најчести места на кои нанесуваме парфем се вратот и внатрешноста на зглобовите. Тоа се местата каде што пулсот дополнително го загрева мирисот...

Дали парфемот има рок на траење

Амандин Палез, креативна директорка во „Булгари парфјумс“, вели дека не постојат апсолутни правила кога станува збор за рокот на парфемот. Според неа, животниот век на...

Научници го произведоа парфемот на Клеопатра користејќи древен рецепт

Научниците веруваат дека успеале да го реплицираат парфемот за кој се верува дека го употребувала египетската владетелка Клеопатра. Професорот Роберт Литман и доктор Џеј Силверстин...

Женски права и парфем за наставничката

Идните генерации не смеат да ја „затрупаат“ борбата за еднаквост со некакви подароци за наставничките. А ние не смееме да дозволиме револуцијата и борбата...

Парфем инспириран од Палатата Кенсингтон

Кога сер Вилијам Хенри Пенхалигон во 19. век првпат дошол и се сместил во Лондон работел како ексклузивен парфем-мајстор за кралицата Викторија. Оттогаш до денес,...