Фото: Пиксабеј

Нега и убавина

Најчести места на кои нанесуваме парфем се вратот и внатрешноста на зглобовите. Тоа се местата каде што пулсот дополнително го загрева мирисот и го засилува неговиот ефект.
Научниците открија дека постои едно место на телото што подолго го задржува посакуваниот мирис. И колку подолго зрачи и го исполнува просторот околу вас, толку посвежо и поудобно ќе се чувствувате во вашата кожа.
Според експертите, тајното место за нанесување парфем за да се максимизира неговата трајност е папокот.
Доволна е само една капка, бидејќи совршено ќе се рашири од таа точка на телото и ќе го рашири мирисот. Тоа ќе ја задржи неговата долговечност.
Овој трик ќе ви ја разбуди сензуалноста и ќе ви даде мотив да го поминете денот со безбедно темпо.