Протест на независен синдикат на здравствени работници/ФОТО: Маја Јаневска Илиева

Независниот синдикат на здравствени работници повторно излезе на протест револтирани поради фактот дека надлежните институции немаат слух за проблемите со кои се соочуваат.

Заради протестот, центарот на Скопје е блокиран.

Уште еднаш ги повторуваат своите барања: зголемување на платите, нов колективен договор, бенефициран работен стаж, зголемување на инфективниот додаток како и трансформација од определено работно време на неопределено.