Ознака: облик

Корупцијата во Македонија со име и облик

Дека постои вкоренета системска корупција во Македонија одамна не е тајна. Дека е препознаена корупцијата од страна на Брисел, и тоа е познато. Но...

Психичкото и физичкото насилство врз децата се најзлобен облик на криминалитет

Семејно насилство може да се пријави и во центрите за социјална заштита и кај народниот правобранител, каде што има посебен сектор за детски правобранител,...

Приспособлив облик кај автомобилите следен чекор во автомобилската индустрија

Автомобилската индустрија прави разни промени во горивните и електричните автомобили, но промените во тоа како се напојуваат автомобилите не се доволни. Нашите возила треба...