Ознака: обединета

Како исчезна суштината на идејата и проектот за обединета Европа

Неединството во европскиот блок доведе до замор и бесцелно талкање на Унијата во интегрирањето на земјите од Западен Балкан, ризикувајќи го самиот мир и...

Како Европа ја вреднува работната сила од Балканот

Профитот на ЕУ над визијата за обединета Европа Изјавата на европски дипломат „зошто би ги внеле во ЕУ, кога на овој начин се поевтини како...

Македонија обединета, сега и веднаш

Како да не се научени лекциите од нетранспарентноста, некоординираноста и подвоеноста при носењето и спроведувањето на Преспанскиот договор, па се чини дека и дефинирањето...

Нова шанса да се потсети Европа зошто треба да е обединета

Европа денеска одбележува три децении од падот на Берлинскиот ѕид, на 9 ноември 1989 година, епохалниот настан што ја симна Железната завеса, која го...

Барние: ЕУ е обединета околу спогодбата за брегзит

Европската Унија е обединета околу постигнатиот договор за брегзит, порача главниот преговарач на Унијата, Мишел Барние, откако британската премиерка Тереза Меј изјави дека сака...