Ознака: ново откритие

Ново откритие на клеточни остатоци од праисториски организми

Фосилните остатоци од дел од клеточна мембрана откриени во карпите формирани пред приближно 1,6 милијарда години отвораат нова научна перспектива во „изгубениот свет“ на...

Рециклирањето на пластиката не е решение за чиста животна средина

Ново откритие на експертите Рециклирањето пластика може да го направи материјалот поотровен и процесот не треба да се гледа како решение за кризата со загадувањето,...

Данските научници со ново откритие за формирањето на Земјата

Според новите податоци, процесот за формирање на Земјата траел околу пет милиони години, а истражувачите проценуваат дека во овој период е создадено јадрото на...