Ознака: најзагаден

Колку е загаден воздухот таму каде што е најзагаден?

По неодамнешната изјава на Министерството за екологија дека сензорите што се поставени на мерните станици за чист воздух не се квалитетни и податоците што...

Тетово е најзагаден град во државата

Тетово е најазагаден град во Македонија утринава. Загаденоста во овој град изнесува 113 микрограм на метар кубен ПМ10 честички. Веднаш по Тетово следи Битола, со...

Шилегов вети сериозни проекти, а сега игра игри

Скопје меѓу шесте најзагадени градови во светот, кучиња скитници низ македонската метропола, масовна сеча на Водно, бетонска градска џунгла наместо паркови и детски игралишта,...

Бугарските градови со најзагаден воздух

Граѓаните во Бугарија дишат најзагаден воздух во Европа, а меѓу најзагадените градови е Софија. Највисоко загадување во бугарските градови се регистрира во декември и...