Ознака: намали

Наместо цените, се намали грамажата

При обиколката на повеќе трговски објекти можеше да се забележат мноштво вакви примери, за што сведочат и купувачите. Така, пакувањето во помала грамажа и...

Глечер завиткан со ткаенина за да се намали топењето

Глечерот Пресен, кој се наоѓа во Северна Италија, секоја година, од 2008-та наваму, го покриваат со ленти од ткаенина за да се спречи неговото...

Вирусот во Кина ги намали туристите во февруари

Во првите денови на февруари, во Хрватска, е забележан помал интензитет на туристичкиот промет од Кина, што е последица на построгите мерки на кинеската...

Брзиот транспорт ќе го намали загадувањето

Системот за брз транзит на автобуси, кој се планира да се воведе во Скопје, наложува стеснување на коловозните ленти. Тоа ќе ги принуди граѓаните...

Ќе го намали ли новиот закон за возила загадувањето?

Главна цел на новиот закон за моторни возила е да се намали увозот на половни автомобили со висока емисија на штетни гасови и со...

Декарбонизацијата на старите мотори може да го намали загадувањето

Во пресрет на зимската сезона, кога веќе концентрацијата на штетни честички во воздухот е зголемена, придонесот кон загадувањето од страна на дотраените возила, особено...

Загадувањето ги намали цените на половните возила

По најавите дека во Србија ќе биде забранет увоз на автомобили со стандард еуро 3, драстично се намали побарувачката за овој вид половни возила....

Се намали невработеноста или заминаа работоспособните?

Експертите укажуваат дека е многу проблематично да се процени колкава е реалната стапка на невработеност, особено ако се земат предвид структурата, образованието и вештините...

Државата да ја намали скапата администрација

Сеопштата слика во нашата држава во овој период е зафатена со грандиозната афера „Рекет“, која очигледно длабоко ја потресува (веќе и онака потресената) РС...