Ознака: МЦМС

Кој е општествениот проблем што најмногу ги загрижува граѓаните?

ИСТРАЖУВАЊА И АНАЛИЗИ Проблемот со растечката сиромаштија во земјава веќе и претходно беше детектиран, по што следуваа повеќе сугестии и мерки за сведување на истото...

Анкета на МЦМС: Ако има избори ВМРО ДПМНЕ ќе освои 20,7,...

Ако се одржат избори ВМРО-ДПМНЕ ќе освои 20,7 отсто од гласовите, а СДСМ 14,6 отсто покажува покажуваат резултатите од последното истражување на МЦМС „100...

Повратниците од странските боишта се безбедносен ризик за Македонија

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) организираше средба и дискусија со членовите на Националниот комитет за спречување на насилен екстремизам и борба против тероризмот....

Изборните резултати низ призмата на аналитичарите

Првиот круг од претседателската трка во државата и добиените резултати од гласањето разбирливо се во фокус на домашната и на странската јавноста. Во тој...

Ерга омнес, не, благодарам!

Секој втор граѓанин е против каква било промена на името, како и двајца од тројца етнички Македонци. За другите се прифатливи опции од двојна...

Со кампања за трето дете нема да запре демографската катастрофа

Повеќето земји во Источна Европа, како и Македонија, за да го сменат демографскиот тренд преземаат мерки во фертилноста и миграцијата, но со слаби резултати Предминатата...