Ознака: мобилен телефон

Телефоните се мирна глава за родителите, но со нив милијардите мозочни...

ВЛИЈАНИЕТО НА ЕКРАНИТЕ ВО РАЗВОЈОТ НА ДЕЦАТА ОД ПРЕДУЧИЛИШНА ВОЗРАСТ Честото користење на паметен телефон, таблет или компјутер ја зголемува социјалната изолација, одзема време за...

ЈСП: Утре привремено нема да функционира плаќањето билет со мобилен телефон

Нема да функционира опцијата за плаќање билет во јавен превоз со мобилен телефон (валидација преку бројот 185) во текот на утрешниот ден, најавија од...

Не треба некого тајно да фотографирате, а потоа да му се...

Денеска тинејџерите едвај чекаат да добијат мобилен телефон, по можност од оние паметните, на кој можат да ги инсталираат сите апликации и игри за...

Управување со клуб преку апликација за мобилен телефон

Викендов неименуван англиски фудбалски нисколигаш може да добие нови сопственици, и тоа повеќе од 2.500, кои платија за акции, што ќе им овозможи преку...

РСБСП: „НЕ“ за мобилен телефон додека управувате возило

Кога возите оставете го мобилниот телефон настрана. Без изговори и без оправдувања. Животот и здравјето, но и безбедноста – нека ви бидат секогаш на...

На судењето за „27 април“ се гледаат снимки од мобилен телефон

Со прегледување на доказните материјали од вештачењето на мобилниот телефон, одземен од обвинетиот Оливер Поповски, денеска во Кривичниот суд продолжи судењето за настаните во...

Мобилните телефони како современ инструмент за плаќање

Искористеноста на оваа услуга во моментов во Македонија не е на многу високо ниво. Во согласност со расположивите податоци од платежната статистика, кои се...