Ознака: местото

Местото на раѓање на трите аврамски религии: Јудаизмот, христијанството и исламот

Прашањето како да се реши израелско-палестинскиот конфликт е клучно геополитичко прашање уште од 1948 година и создавањето на државата Израел, што беше настан што...

На националистичките провокации не им е местото во спортот

Ако внимателно ги анализираме сите случувања околу натпреварот помеѓу Шкупи и Левски, можеме да заклучиме дека сите немили настани беа оркестрирани со намера Македонија...

На велосипедите не им е местото на автопат

Според членот 129 од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, по автопат, експресен пат и на пат резервиран за сообраќај на моторни возила...

Големиот интерес донесе промена на местото на играње

ФУДБАЛ - ЗА ПРВИОТ МЕЧ НА СП 2023 Отворањето на годинашното Светско првенство за фудбалерки, мечот Австралија - Република Ирска, е преместено на поголем стадион...

Досега инфериорни, отсега одговорни

Местото на Македонија во „новиот европски поредок“ на Макрон Поради долгогодишниот статус на земја-кандидат за членство во ЕУ, која сѐ уште не ги започнала преговорите...

Некој ќе го пополни местото на Македонија

И по потпишувањето на т.н. Преспански договор, и самата ЕУ не покажа решителност веднаш да ги започне пристапните преговори со Македонија. Со тоа испрати...

Мустафа не отстапува од местото за претседател на Косово

Преговорите меѓу победниците на последните парламентарни избори во Косово, околу конституирањето на парламентарната и извршна власт, влегуваат во завршна фаза. Разликите меѓу Самоопределување и...