Ознака: медицински цели

Со закон ќе се контролира одгледувањето на канабис за медицински цели

На вчерашната 156-та седница, Владата го утврди текстот на предлог-законот за контрола на опојни дроги и психотропни супстанции чија цел е спречување и сузбивање...

ЕП ја поддржа употребата на канабис во медицински цели

Европратениците, охрабрени од одлуките на Светската здравствена организација, усвоија резолуција со која се поддржува употребата на канабис во медицински цели и бараат дополнителни истражувања...

ЕП ја поддржа употребата на канабис во медицински цели

Европратениците, охрабрени од одлуките на Светската здравствена организација, усвоија резолуција со која се поддржува употребата на канабис во медицински цели и бараат дополнителни истражувања...

Руската Влада одобри одгледување наркотици за медицински цели

Руската Влада денеска усвои нацрт закон со кој се дозволува производство на посеви кои се користат за правење наркотици за медицински цели, со цел...

Велика Британија ја легализираше марихуаната за медицински цели

Во Велика Британија од денеска е дозволено користење канабис во медицински цели, а пациентите ќе го добиваат на рецепт. Во некои држави канабис се пропишува...