Ознака: Манаки

Во Битола отворена изложбата „140 години од раѓањето на Милтон Манаки“

Една фотографија – илјада зборови, но, има фотографии што ви ги одземаат сите зборови, сите противречни аргументи. Токму такви се и овие фотографии и...

Што сѐ содржи оставината на браќата Манаки

По најавата за дигитализација Државниот архив, во соработка со Британската библиотека, неодамна најави дека во наредните две години ќе ги дигитализира целокупниот материјал и оставината...

43. издание на ИФФК „Браќа Манаки“ од 20-27 август: Ги чествуваме...

Годинава ИФФК „Браќа Манаки“ ќе се одржува од 20-27 август во Битола. -Годинава фестивалот ќе трае подолго, ќе трае осум дена и ќе изобилува со...

Отворена изложба „Костими од времето на Манаки“ во Домот на културата...

Во ликовниот салон од Домот на културата во Македонски Брод беше отворена изложбата на слики „Костими од времето на Манаки“, проект подржан од Министерството...