Ознака: „Мала станица“

„Колектив ЗЕРО“ во „Мала станица“

Од вечерва, во 20 часот, па сѐ до 29 октомври, во просториите на мултимедијалниот центар „Мала станица“ за љубителите на постмодерната уметност ќе биде...

„Наместо вовед“ на Митко Панов во „Мала станица“

Вечерва, во 20 часот, во „Мала станица“ ќе биде отворена изложбата „Наместо вовед“ на Митко Панов, осмислена да прикаже два елемента од неговото творештво...

Отворена изложбата на Мирчо Матевски Рисимкин во „Мала станица“

„Средба со историјата: една слика – една приказна“ е насловена изложбата на Мирчо Матевски Рисимкин отворена во „Мала станица“. - Да се зборува за оваа...

Почнува фестивалот „Зрно“

Фестивалот на алтернативна фотографија „Зрно“, кој своето прво издание го имаше минатата година, почнува вечерва, во 20 часот. Избрани се околу 120 дела на...

Изложбата „Фемина V.S.Фемининологија“ во „Мала станица“

Изложбата „ФеминаV.S.Фемининологија“, соработка помеѓу друштвата на уметници на Македонија и на Хрватска, се отвора вечерва, во мултимедијалниот центар „Мала станица“ при НГМ. Изложбата ќе...

„Сертификат за кафе“ на Башким Меџити во „Мала станица“

„Сертификат за кафе“ е самостојна изложба на ликовниот уметник и редовен професор на Факултетот за ликовни уметности при Државниот тетовски универзитет, Башким Меџити, која...

Мултимедијалната изложба „Допирот“ во „Мала станица“

Главната изложба на „Допирот“, дел од проектот „Ние сме тука: идни екологии“, мултимедијален проект со Националната галерија во организација на кураторката Ана Франговска, а...

Изложба на Александра Петрушевска Ристовска во „Мала станица“

Под насловот „Спејсис оф обливион“, од денеска до 1 јуни, во мултимедијалниот центар „Мала станица“ ќе биде отворена изложба на уметницата Александра Петрушевска Ристовска....

„Зоки Поки“, „Белото Циганче“, „Чичо Том“, „Алиса“… ќе оживеат утревечер во...

Илустрациите потекнуваат од различни периоди и од различни фази од творештвото на Кондовски, па, така, посетителите ќе имаат можност да прошетаат низ она што...

Мултимедијалниот проект „Имагинарни знамиња“ во „Мала станица“

Знамето како мотив е избрано затоа што претставува најсилен визуелен начин на брендирање на една заедница, која, пред суштинските правдољубие, љубов, чест, доблест, сака...