Ознака: Македонскиот народен театар

Македонскиот народен театар го отвора 56. МТФ „Војдан Чернодрински“

Македонскиот народен театар на 3 јуни го отвора 56. фестивал „Војдан Чернодрински“ со најновата претстава „Народен непријател“ од норвешкиот автор Хенрик Ибзен, а во...

Македонскиот народен театар се збогува со Кирил Псалтиров, доајенот на македонскиот...

Македонскиот народен театар со големо жалење се збогува со Кирил Псалтиров, доајенот на македонскиот театар. Актерот Кирил Псалтиров дипломира на отсекот за актерска игра на...

Седумдесет и пет години од основањето на МНТ

Македонскиот народен театар прославува 75 години од неговото основање. Имајќи ја зад себе традицијата на патувачките и општинските театри и театрите на други јазици,...