Ознака: „Македонија 2025“

Самит Македонија 2025: Повик за мобилизирање на сите ресурси за економски...

Потребна е интензивна и темелна акција во наредниот период. Напредокот е бавен и недоволен за да ги постигнеме нашите цели и  неопходни се силни...

Битиќи: Дигитализацијата е потреба за ефикасно решавање на проблемите

Вицепремиерот за економски прашања, Фатмир Битиќи учествуваше на панелот „Дигитална трансформација: неопходно нарушување или конкурентска предност“, кој се одржа во рамките на Самитот во...

Пендаровски: Преку образование 4.0 да ги подготвиме младите за професиите на...

Претседателот Стево Пендаровски денеска учествуваше на Самитот „Македонија 2025“ којшто за првпат се одржува во хибриден формат и е посветен на состојбите во светот...

Безбедноста на вакцините против ковид-19 во фокус на самитот „Македонија 2025“

Денеска е вториот ден од деветотто издание на самитот „Македонија 2025“, кое се одржува во дигитална/хибридна форма. Денот почна со интерактивна дискусија со наслов...

Бизнис самитот „Македонија 2025“ ќе се одржи во дигитална форма

Деветтото издание на Самитот „Македонија 2025“, за првпат ќе се одржи во хибридна/дигитална форма од 1 до 3 декември 2020 година преку онлајн конференциската...

Пендаровски: Наша стратешка цел треба да биде инвестирањето во младите

Треба да разбереме дека оваа земја може да опстане само ако наша стратешка цел биде инвестирањето во младите луѓе кои мораат, повторувам, едноставно морааат,...

Заев на средба со претставници на „Македонија 2025“

Претседателот на Владата Зоран Заев се сретна со претставници на Одборот на директори на „Македонија 2025“, Мајк Зафировски, Џон Битов, Вера Ставроф и со...

Почна осмото издание на самитот „Македонија 2025“

Од денеска, па сѐ до 15 ноември, Скопје ќе биде место каде што ќе се собeрат истакнати домашани, регионални и странски експерти од областа...

Работните места и загадувањето на воздухот главни теми на самитот на...

Иднината на работните места и справувањето со загадувањето на воздухот ќе бидат централни теми на годинашниот самит на Македонија 2025, како што најави главната...

Македонија е стартап со потенцијал за воведување иновации

Практиките и солуциите претставени од гостите од Израел на самитот „Македонија 2025“ би можеле да бидат применети во Македонија, која тие ја споредија со...