Ознака: „Македокс“

„Македокс“ објави повик за „Докуникулци 2024“

Фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“ е во потрага по шестата генерација „Докуникулци“ на возраст од 14 до 18 години, кои сакаат да бидат...

„Македокс“ ќе ја промовира новата ВОД-платформа на „Берлинале“

Фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“, во рамките на европскиот филмски маркет на Берлинскиот филмски фестивал, на 18 февруари ќе ја промовира новата ВОД-платформа....

Зимски „Македокс“ во „Котур“

Две проекции на две документарни остварувања од последното издание на „Македокс“ ќе се одржат на 7 и 8 февруари, од 19.30 часот, во „Котур“. Првиот...

Над 900 посетители дел од Патувачкото кино на „Македокс“

Исклучително успешна мисија оствари 14-то Патувачко кино на „Македокс“ оваа година. На проекциите беа присутни над 900 посетители во осумте населени места во двата...

Патувачкото кино на „Македокс“ во светиниколскиот реон

Првиот дел од годинашното Патувачко кино на здружението за промоција на документаристика „Македокс“ ги опфати градот Свети Николе и три села што се наоѓаат...

Почна со програмата 14-то Патувачко кино на „Македокс“

Здружението за промоција на документаристиката „Македокс“ ги почна активностите поврзани со Патувачкото кино, кое е во симбиоза со фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“....

Историјата не треба да има цена

Маријам Чачија и Ник Војт, грузиски режисери Грузискиот документарец „Волшебната планина“ на авторите и режисери Маријам Чачија и Ник Војт, кој беше дел од програмата...

Главната награда за документарецот „Помеѓу револуциите“

„Македокс“ ги додели наградите за најдобрите остварувања Фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“, со своето 14. издание по осумдневна филмска програма со 75 документарни остварувања...

„Над рудникот“ и „Танцувајќи ја Пина“ го отвораат „Македокс“

Фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“ во своето 14-то издание ќе се одржи од 17 до 24 август во Скопје. Фестивалот ќе се одржи...

Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“ ќе се одржи од 17...

Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“ во своето 14-то издание ќе се одржи од 17 до 24 август во Скопје и по тој повод...