Ознака: литературни творби

Прогласени најдобрите литературни творби на конкурсот по повод патрониот празник...

Не денот кога центарот за култура „Кочо Рацин“ во Кичево го одбележуваше својот патрон 13 јуни, беа соопштени имињата на учениците чии творби беа...

Испраќајте ликовни и литературни творби на темата „Херојот по кого мојата...

Драги деца, со радост сакаме да ве известиме дека голем број ваши литературни и ликовни творби веќе стигнаа на нашата адреса, а се надеваме...

Испраќајте ликовни и литературни творби на темата „Херојот по кого мојата...

Драги деца, во годината кога „Колибри“ го одбележува својот 65-ти роденден одлучивме на креативен начин да ве вклучиме и вас во прославата. До 15 јуни...

Испраќајте ликовни и литературни творби на темата „Херојот по кого мојата...

Драги деца, во годината кога „Колибри“ го одбележува својот 65-ти роденден одлучивме на креативен начин и вас да ве вклучиме во прославата. Од денеска до...

Вапцаров и Антон Попов како вечна инспирација на македонскиот народ

Никола Јонков Вапцаров и Антон Попов засекогаш остануваат врежани во историската меморија на македонскиот народ како изразители и бранители на македонската кауза меѓу двете...

Негување на мајчиниот јазик преку пишување литературни творби

„Негувањето на мајчиниот јазик е наш долг и наше наследство“ беше темата на која пишуваа лични творби ученици од основните училишта на општината Кисела...

Испраќајте творби за „Ракатки 2020“

Фестивалскиот одбор на републичкиот детски литературен фестивал „Ракатки“ - Скопје, распишува конкурс за најдобри литературни творби на „Ракатки“ 2020. 1. Темата на годишниот конкурс е:...