Ознака: ликовно студио

Ликовното студио „Арс вивенди“ стана полнолетно!

Осумнаесетта завршна изложба на млади таленти во галеријата „Ко-Ра“ Во големата сала на домот на култура „Кочо Рацин“ - Скопје, минатиот вторник беше отворена осумнаесеттата...

Битолското детско ликовно студио се пребојува со асимилаторски бои

Тоа што особено ја иритира битолската културна јавност е што во моментот како најголем душогрижник за судбината на студиото се покажува Бугаринот Милен Врабевски,...

Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ од Битола освои...

Меѓународна соработка Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ од Битола освои осум награди за најдобар индивидуален пристап во соодветна категорија на светскиот детски ликовен...

Отворено 40-то јубилејно издание на „Малиот битолски Монмартр“

Традиционално, како и во изминатите 39 години, во неделата пред просториите на детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ во Битола, свечено беше отворено...

Ангела Каранфилова претставничка на „Малиот битолски Монмартр“ во Романија

Членовите на детското ликовно студио „Св. Кирил и Методиј“ („Мал битолски Монмартр“), Ангела Каранфилова и менторката Елена Хаџи Антонова ги претставуваа Битола и Македонија...

Тринаесетта завршна изложба на ликовното студио „Арс вивенди“

Тринаесеттата завршна изложба на ликовното студио „Арс вивенди“ се одржа неодамна во домот на културата „Кочо Рацин“ во Скопје. Во убавиот простор на галеријата...

Битола претворена во ликовно студио и галерија под ведро небо

Веќе стана вообичаена слика. Цели 37 години, секој 24 мај, на денот кога се слави празникот на сесловенските просветители Кирил и Методиј, Битола се...