Ознака: кофеин

Попладневна дремка како замена за кофеин

Ако имате навика да дремете попладне, бидете сигурни дека правите добро за општото здравје на организмот Попладневната дремка не само што го подобрува расположението туку...

Кофеинот има сосема неочекуван ефект врз способноста за учење

Во една неодамнешна анализа на две помали студии, научниците од Истражувачкиот центар за невромодулација на САД открија потенцијална бариера за способноста да се поправат...

Колку кафиња на ден се премногу?

За многумина денот е незамислив без шолја кафе, особено омиленото утринско кафе, кое претставува вистински почеток на денот. Но со оглед на тоа што...

Негативните ефекти на кофеинот во кафето

Медицински совет Голем број луѓе денот го почнуваат со филџан кафе, а на истиот начин ја одржуваат енергијата неколкупати во денот. Кофеинот помага кај концентрацијата,...

Внимавајте на кафето без кофеин

Кафето без кофеин е навидум одлично решение за оние што имаат проблеми со спиењето. Пијалакот дури многу го препорачуваат и за бремените жени што...