Ознака: конкурентноста

Конкурентноста на Кина и злобните американски критики

САД треба да бидат партнер со Кина, Кореја и Јапонија за промовирање поголем број инвестиции во зелени и дигитални технологии во економиите во развој низ...

Неопходни се конкретни политички акции

Пристапот до финансии останува една од клучните пречки за развој на бизнисите. Во последниот период, односно овие две-три години, стопанството е под огромно влијание...

На патот кон постојаностa во конкурентноста

Фудбалот од зборови помина на дела. Со децении се чекаше овој успех на фудбалската репрезентација на Македонија, а сега, не само што тој успех...