Ознака: Комисијата

Има ли причина што комисијата за историски и образовни прашања...

Со вториот билатерален протокол и прифаќањето на т.н. француски предлог, тежиштето се префрли врз членовите на комисијата, односно од нејзините активности зависи македонскиот напредок...

Отворени негирања на македонскиот народ во дискусиите на комисијата се недопустливи

Во рамките на работата на споменатата комисија, еден дел бугарски членови не само што го негираат македонскиот идентитет на Гоце Делчев или на некои...

Короната го стега обрачот

Паралелно со борбата на здравствените работници за животите на заболените и за изолирање на потенцијално заразените, владините служби во изминативе денови интензивно работеа на...