Ознака: карти

Ќе може да се гласа и со истечени лични карти од...

Деновиве во Редакцијата имавме јавување на повеќе граѓани во врска со процесот на гласање, што се совпадна со Упатството за гласање од страна на...

Земјите од регионот ги менуваат личните карти на граѓаните

За разлика од иницијативите на српските и хрватските државни органи, кои се однесуваат на подобра заштита на личните податоци и проширување на примената на...

Личните карти и понатаму предмет на дебата

Откако на крајот од минатата недела евроамбасадорот во Македонија, Дејвид Гир, во рамките на расправата за тоа дали во новите лични карти треба да...

Холандија ги исфрла ознаките за машки и женски пол од личните...

Ознаката за пол за државјаните на оваа земја засега ќе остане само во нивните пасоши Холандија ги исфрла ознаките за машки и женски пол од...

На децата до 5 години не купувајте им технолошки играчки!

Катче за родителите Пред неколку години хит беа технолошките или паметни играчки, едукативни и забавни, со екрани и моторни и напредни функции. И денес таквите...

Последните балкански картографи

Изненадува леснотијата со која се прифаќа идејата за нови граници на Балканот. Наеднаш, вечно забранетата тема, која во сегашниот дипломатски жаргон се споменува како...

Забрзаното отворање на картите

Кој и зошто сакал предвремено да го „пензионира“ тогашниот шеф на државата Киро Глигоров, какви заканувачки пораки биле испраќани до него и до тогашниот...

Дали Западот меша нов шпил карти за Балканот?

Какви промени во надворешната политика кон Балканот и Македонија ќе предизвикаат политичките случувања во земјите како САД, Британија и Германија, кои се наши стратегиски...