Ознака: карактер

Демонстрација на неверојатна желба, карактер и сплотеност!

Македонија го возврати ударот и се пласира на СП Македонскиот национален тим на импресивен начин, со победа изразена со доволен број на погодоци, на крилјата...

Нова модна колекција со хуманитарен карактер

Новата колекција на модната дизајнерка Росица Мршиќ, насловена „Блум“, го продолжува нејзиниот моден израз на употреба авторски дизајнерски решенија и принтови во колекциите. Изработена...

Уставот треба да ги одразува државотворноста на Македонците и унитарниот карактер...

Новото барање за уставни измени, претставено како „европско“, активира повеќе стари болки и слабости вградени во македонскиот устав од некои претходни измени, кои исто...

Македонија… случки од неопходен карактер

Зошто луѓето кога се во конфликт викаат гласно еден на друг иако се на растојание помало од еден метар? Како вовед... Затоа што срцата...

Странските дипломати сметаат дека со туторство созрева демократијата

Ако веќе евроамбасадорот Дејвид Гир, како претставник на ЕУ, инсистира Договорот со Бугарија, како и Преспанскиот договор со Грција да се имплементираат во добар...

Каква е врската помеѓу музиката и карактерот- што слушаат екстровертите, а...

Ново истражување, спроведено во повеќе од 50 земји, покажува дека музичките преференци обединуваат различни карактери од целиот свет. Тим од Универзитетот во Кембриџ покажува колку...

Лозата на нашиот засебен историски, културен и етнографски карактер

Од историските архиви: Списанието „Лоза“ и Младата македонска книжевна дружина Во историјата постојат повеќе примери на организирано дејствување на Македонците во Бугарија преку политички и...

Згоден пејзаж со незгоден карактер

Најголемата жртва што есента ја зема секоја година е токму атмосферската канализација, дури во некои населени места едвај може и да се забележи дека...

Лазаров: Ме радува тоа што покажавме карактер

Ракометната репрезентација 11-ти пат во низа ќе игра на големите натпреварувања, а на едно коло пред крајот на квалификациите пласман на ЕП 2022 обезбедија...

Метонимискиот карактер на Македонија

Македонското прашање не е политичко прашање, како што е поставено сега, и затоа не е решено - тоа е народно прашање, кое ќе го...